HTML

Imakérés - Bonus Pastor Alapítvány

2007.12.05. 11:17 xterx

A múltkori Sóvári alkalmon én lettem az imakérés-felelős, és íme, máris értesítelek benneteket egy nagyon fontos imatémáról:

Az erdélyi Bonus Pastor Alapítvány (amely tul.képpen az ottani Református Mentő Misszió fenntartója), történetének legnagyobb anyagi csődjébe került.

A tevékenysége: minden, ami szenvedélybetegekkel és a családaikkal kapcsolatos. Egyéni konzultáció, rövidtávú terápia, hosszútávú rehabilitáció, csoportok, utógondozás, gyerektáborok, prevenció. Erdély egyetlen magyar nyelvű terápiás (rehabilitációs) otthonát tartják fenn Magyarózd faluban (ezen kívül még 1 rehab van Romániában, és 2 nyílik - ezek állami pénzből).

A Bonus Pastor Alapítvány nem igazán kapott Romániában sem állami, sem egyházi (református) támogatást, és a magyarországi hivatalos támogatás is elenyésző volt. Magánemberek, gyülekezetek, segélyszervezetek, nyugati befektetők tartották fenn monstanáig. Jövő héten viszont össze fog egy válságkezelő munkaülésre a stáb, ahol eldöntik, hogyan tovább. Ha nincs megoldás, az a segítő tevékenységek leállítását is jelentheti, ill. a munkatársak elbocsájtását.

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy imádkozzatok az Alapítvány jövőjéért, illetve bölcsességért a munkaülésen résztvevők számára.
Ha bárki hozzáfűzne valamit a témához, az írjon nekem.

Mellékelek egy képet is -
a magyarózdi terápiás otthon első lakói közt volt egy kert-szerető fiatalember és egy képzőművész is. A fiatalember virágoskertet ültetett az otthon (más néven: Magtár, mert valaha az volt) elé, s bele többek közt dísztököt. Mikor megértek a tökök, akkor jött a képzőművész...

4 komment

Címkék: imakérés

A bejegyzés trackback címe:

https://sovari.blog.hu/api/trackback/id/tr91253065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna 2007.12.05. 15:17:50

Ez rosszul hangzik!
Miért állt be most változás? Az eddigi támogat ok már nem szándékoznak tovább támogatni? Vagy egyszerűen csak nem elég az, amivel segítik a Bonus Pastor-t?
Biztosan nem kevés a műkődésükhöz szükséges pénz, de lehet, hogyha lenne egy ismert számlaszámuk, akkor többen lennének, akik kisebb összeggel támogatnák őket.

xterx 2007.12.05. 16:07:16

Keletebbre mennek támogatni a támogatók, az önfenntartás nem jött be (nem nyereséges az őzdi tehénfarm), a terápiás otthon költséges, a lakóknak nincs pénzük részvételi díjra...
Számlaszám-ügyben majd később írok.

Benedek Ibolya 2008.06.02. 12:23:30

Sajnalattal olvasom hogy nem akad szponzor aki tamogatna ezt a nemes celt.SZerintem is bankszamlaszamot kellene nyitni kar lenne hogy csodbemenjenek.Imatkozok onokert es ha lessz bankszamlaszam egy kisebb oszeggel hozzajarulok.Tisztelettel Benedek Ibolya Nagyvarad

xterx 2008.06.07. 00:00:17

Kedves Ibolya, válaszoltam az e-mail címén, remélem, megkapta! Üdvözlettel Sz. T.
süti beállítások módosítása