HTML

Fodor-Kiss Piroska - adománykérés és imakérés

2008.01.09. 10:28 xterx

Kedves barátok! Akik nem ismerik Piroskát, azoknak írok részletesebben róla: a kolozsvári Bulgária-telepi ref. óvoda óvónénije. Kolozs megyei származású, kb. velem egyidős, tagja a kolozsvári közösségnek, ifinek. Nagyon kedves. Sokáig segített Horváthéknak, vigyázott a kicsikre, de később nem engedte a betegsége.

A tünetei nagyon rég kezdődtek, rengeteg orvosnál járt velük Romániában és Magyarországon. Allergiának tekintették a problémát, és nem tudtak segíteni rajta. Ezek annyira felerősödtek időközben, hogy hónapokra munkaképtelenné tették Piroskát.
    Rengetegen csodálkoztunk rajta, hogyan marad jó kedvű, hogyan tud hitelesen Istenbe kapaszkodni? Aztán a legutóbbi időkben már az a hír járta, hogy nem bírja lelkileg tovább.

Egyszercsak kikerült Németországba, Münchenbe. Úgy történt, hogy befogadott egy lányt pár éjszakára, aki aztán megtudta, mi van vele, és mivel Németo.-ban dolgozott, szerzett orvost Piroskának, elhívta magához. A dokinak 5 ilyen esete volt eddig. Egy speciális vérrákról van szó, ami a sejtek ellenállóképességét rombolja (nem leukémia). Megállítható, de nem gyógyítható, és pár év alatt halálos, ha nem kezelik.

Ami még hiányzik abból, hogy minden feltétel adott legyen, az a kezelés költsége. A román biztosítók nem akarják finanszírozni, pedig otthon nem tudják kezelni (egy speciális sugarazásról van szó). Ám így a dolog 15-20.000 euróba (4-5.000.000 Ft) kerül. Az erdélyi közösségekben gyűjteni kezdtek Piroska javára, jó lenne, ha ebbe mi pestiek is bekapcsolónánk. Akinek van eltett tizede, az minél előbb juttassa el, vagy hozza el bibliaórára. Nyithatunk bankszámlát is, vagy egy meglévőre gyűjthetünk. Ezen kívül bármilyen pénzszerző ötlettel elő lehet állni, és meg lehet szólítani olyan ismerősöket, akikhez másképp nem jut el ez a hír.

Üdvözlettel+köszönettel, Teri.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sovari.blog.hu/api/trackback/id/tr81290530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brassai Zsombor · http://brassaizsombor.freeblog.hu/ 2008.01.14. 14:27:02

Kérek egy romániai bankszámla számot!

xterx 2008.01.14. 14:40:27

Amint megtudom a bankszámaszámot, megírom!
süti beállítások módosítása