HTML

Halloween vs. Reformáció napja

2007.10.31. 22:28 Nádori Gergely

Elég szerencsétlen, hogy az eredetileg angolszász országokban ünnepelt Mindszentek előestéje (All Hallow's Eve azaza Halloween) pont akkora esik, amikor 490 évvel ezelőtt kiszögezte az itt is idézett 95 pontot egy templomkapura. Ha tudta volna, hogy ilyen jeles napon teszi, biztosan várt volna még egy kicsit.
Németországban az utóbbi években egyre jobban terjed az amerikai filmekből megismert szokás és egyre több gyerek járja az utcákat szellemnek és boszorkánynak öltözve, hogy minél több cukorkára tegyen így szert. Sokan aggódni is kezdtek azért, hogy a Halloween szokása teljesen elhalványítja a reformáció napjának ünneplését. Ezért gyártott le az evangélikus egyház 900 000 Luther bonbont, amit egy, a nagy reformátor tetteiről szóló képeskönyv mellett, boldogan osztanak szét a cukorra éhes gyerekeknek.
Így is lehet harcolni a globalizáció ellen.

2 komment

Címkék: luther

A bejegyzés trackback címe:

https://sovari.blog.hu/api/trackback/id/tr11214745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xterx 2007.10.31. 23:27:21

vajon milyen íze lehet...

Soki 2007.11.11. 21:30:23

Nekem tetszik az ötlet, remélem jó ízű!
süti beállítások módosítása